Middag med vice premiärminister


Informell middag med många skratt.
EU-ministern Majlinda Bregu, närmast till vänster, och jag pratade mycket om hur det är att kombinera politik och föräldraskap. Hon har en son på tre år och en dotter på snart elva.
Vice premiärminister Genc Pollo visade sig ha snappat upp lite svenska fraser och briljerade med det.
Imorgon bär det iväg hemåt. Delegationen har fått enormt mycket intryck och vi är ense om att bilden av Albanien ser annorlunda ut ikväll jämfört med för några dagar sedan. De har ett ärligt uppsåt att bli EU-medlemmar även om resan dit kommer att vara mycket tuff för dem. 44 års kommunistisk isolering, 18 år av demokrati och ekonomisk kollaps 1997 innebär att det är ett härdat folk som vet vad de vill – västerut. Spontan känsla för mig är att stötta dem med det så gott jag och vi kan.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Tags: , ,

Comments are closed.