Oppositionsledaren


Vi träffade oppositionsledaren Edi Rama direkt efter premiärministern. Han gav en och målande beskrivning av hur han såg på uppenbara brister i demokratiutvecklingen. Intressant att höra om samma sak från olika perspektiv det ger stimulans att fortsätta informationsinhämtning.
Kvällen avslutades med en mingelmottagning där samtalen gav ytterligare underlag från flera håll. Det är lite svårt att veta hur situationen egentligen ser ut. En sak är säker och det är att det tar lång tid att ställa om mentalt oavsett hur lagstiftningen ser ut.
Demokratiprocessen har bara pågått i 18 år så resan är bara påbörjad. Viljan att bli EU-medlem kommer vara ett nyttigt arbete för att utveckla demokrati, statsbyggande och ekonomisk utveckling.
Det är val den 28 juni och jag hoppas kunna komma hit för att vara med och övervaka valet.

Läs även andra bloggares åsikter om

Tags: , ,

Comments are closed.