Stolt skald svarar

Eric Erfors, ledarskribent på Expressen, utnämner mig idag till skald på ledarsidan. Jag har inte sett mig som skald tidigare. En mening i ett gammalt blogginlägg som jag gjort framhålls:
”Flyget är ingen dagslända utan flyger i kapp och kanske förbi andra trafikslag även inom miljöområdet. Flyget är en del av livet – att flyga är att leva.”
Mmm, jag är stolt över att det är en skald som uttryckt sig så, jag gillar det.

Eric Erfors ringde under onsdagen och undrade över mitt engagemang i riksdagens Luftfartsforum. Jag har inget att dölja utan svarade öppet och berättade vad det är, hur historiken ser ut, vilka som deltagit, hur vi jobbat och att vi landade ner forumet en period för att nu starta på nytt 20 maj med ett frukostmöte som troligen kommer att handla om flyget och miljö och som jag bjöd in honom att delta.

Eric Erfors skriver om lobbyism i sin ledare och då speciellt om flyglobbying. Det känns som att han flyger runt en stund och landar inte i något speciellt.
Luftfartsforum har inneburit en mötesplats för luftfartens aktörer och intresserade beslutsfattare. En ömsesidig mötesplats där luftfartens aktörer har beretts stora möjligheter att lära mer om politikens villkor. Beslutsfattare kan vara intresserade av flera skäl, ett av dem kan vara att de ansvarar för frågan i sitt utskott och i sin riksdagsgrupp, ett annat att de har ett personligt engagemang i en fråga, exempelvis aktiesparare, alkoholpolitik, demokrati, djurskydd, utrikespolitik, skatter, forskning, scouter, mänskliga rättigheter, religion, jakt, konst, ja listan kan göras lång.

Jag tycker det är bra att det skapas arrangemang och aktiviteter i alla frågor med kunniga och engagerade människor. Sedan är det upp till mig att delta och om jag deltar, värdera det jag får mig till livs, för att sedan ta med mig det jag lärt in i mitt politiska arbete. Inga register i världen kommer påverka vem jag möter och vad jag tar till mig utan det avgör bara jag själv.
EXP

Tags: , , ,

Comments are closed.