5581 miljoner på spel – enkelt val

Dagens budgetdebatt pågår i skrivande stund. Kommenterar några inledningsanföranden.
Helsingborgs socialdemokrater lämnar en ensam budget för framtiden, utan någon partner. De har helt enkelt inte någon. De vill öka den offentliga sektorn, tvångsansluta barn o unga i två miljonprogramsområden till en kommunal kulturskola, ge fri mat för gymnasieelever och fler sommarjobb.

För finansiering avser de ta större risker i budgeten, göra större vinstuttag ur kommunala bolag och minska kommunstyrelsens budget m 15 miljoner och minska valfriheten i barnomsorgen. Förutom några avstickare i utrikespolitiken för att visa att socialdemokratin fungerar i Norge, men inte här… (förstod inte riktigt vad han menade med det) så var det allt.

När sedan SD inleder med invandring och asyl, fortsätter med närande mat till de äldre, sedan djurskydd, därefter krav på att utländska medborgare som begår brott ska utvisas så slutar jag anteckna. Det är en kommunal budget som debatteras.

Miljöpartiet försöker säga att hållbar utveckling och mångfald i Helsingborg bara blir enfald innevarande mandatperiod… Sällan har ett så bra dokument om Hållbar utveckling i Helsingborg skådats men möts ändå av dessa ord. *suck*

Väljarna har det egentligen rätt enkelt i Helsingborg. Den styrande femklövern har gjort ett strålande jobb. Det visades redan för cirka 1,5 år sedan när en undersökning pekade på att en överväldigande majoritet av alla tillfrågade (oavsett partisympati) tyckte att den sittande majoriteten gjorde ett bra eller mycket bra jobb. Samtidigt kände var fjärde Helsingborgare till Peter Danielsson. När nu Helsingborgs Dagblad mäter så får moderaterna historiska 40%.
Det är ingen slump, det beror på en mycket väl avvägd och målmedveten politik där ett starkt ledarskap lyckats hålla fokus, tempo och ett gott humör. Får Peter Danielsson leda Helsingborg ytterliggare fyra år kommer staden utvecklas till den pärla vi så ofta talar om. Så – Helsingborgare – hur svårt kan det vara? Rösta på Peter Danielsson såklart!
HD  HD2  HD3

Tags: , , ,

Comments are closed.