Sydsvenskan mer om Skåne än HD

Bläddrar igenom pappersutgåvan av måndagens Sydsvenskan  och noterar att de skriver om den Skånsk-Danska satsningen Öresundshuset under Almedalsveckan. I HD intet om öppnandet med svenska och danska ministrar på plats varav den ena boendes i Landskrona. Synd, för jag tror att HD läsare hade uppskattat rapportering därifrån.

På torsdag 8 juli kl 1000 kommer Peter Danielsson från Helsingborg att inleda under rubriken
”Rätt infrastrukturinvesteringar lyfter tillväxten i hela Sverige”.
Henrik Sylvan, chefkonsulent IBU Öresund, presenterar ny rapport om infrastrukturen i Öresundsregionen.

Sedan paneldiskussion med: Peter Danielsson, Sören Belin, Future Rail Sweden, Christine Axelsson, regionråd Region Skåne, Pia Kinhult, regionråd Region Skåne, Henning Fougt, Region Sjælland, Stephan Müchler, VD Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Jacob Vestergaard, marknadsdirektör Öresundsbron och Femern A/S. Moderator: Jan Wifstrand, VD Rapidus.

Anna-Lena Brundin, komiker, föreläsare och stand up-artist ska följa paneldebatten under dagen och sedan reflektera och komma med underfundiga tankar över de tillgänglighetsproblem hon stöter på under sina resor mellan Stockholm och Skåne samt vidare ut i världen.

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.