Inga förändringar, uppdaterad

Klart att en organisation som Försvarmakten kontinuerligt ser över sin organisation för att få den så optimal som möjligt. Särskilt i valtider när det ena blocket(s) budget innebrä neddragningar.
Nu är flygflottiljerna på agendan enligt TT. Enligt dem ska Försvarsutskottets ledamöter fått dokument med nedläggningsförslag. En kontroll med kollegorna stärker min minnesbild, så är inte fallet.
Framtida förslag om grundorganisatoriska förändringar kommer jag att vilja ha mycket goda argument för att ställa mig bakom. Regionalpolitiska hänsyn finns inte plats för. Försvarmakten är för liten för det. Ur mitt perspektiv behöver Försvarsmakten stärkas. När det gäller flyget behöver det vara utgångsbaserat som det är nu.
HD  DN  SVD

Tags:

4 Responses to “Inga förändringar, uppdaterad”

 1. Björn Englund skriver:

  Hej
  prova att ta få med dig Björklund och Allan Widman emot denna idioti som började med Göran Persson.
  Dags att sätta ned foten. Det borde finnas gott om folk som är trötta på försvarsneddragningarna.
  Pengar finns.
  Sätt igång efter valvinsten 19 september.
  Vi är flera som ser ett starkare försvar. Även Tolgfors borde fatta det. Några miljarder extra i försvarsbudget borde inte vara något större problem.

  Men det stora skälet är utvecklingen i Ryssland som faktiskt börjar gå riktigt åt fel håll.

 2. Björn Englund skriver:

  Börja bråka om detta. Att de flesta Allianspartier är öppna för ökade satsningar visar att det är möjligt.
  Problemet är försvarsmakten som ständigt behöver dras med dessa besparingar. Ge dem pengarna som krävs.

 3. Wiseman skriver:

  Bra. Se då till att hålla den linjen och inte vika för partipiskan.

 4. Offier på HKV skriver:

  Hej,

  Det är fakta att Försvarsmakten i ett antal underlag till regeringen de senaste åren redovisat behovet av att lägga ned två större plattformar, en mindre och ca 10 utbildningsgrupper (utbildar Hemvärnet). Detta för att få råd med det yrkesförsvar som nu är beslutat och under införande.

  Egentligen skulle det redan 2009 klarläggas vilka plattformar som skulle bort, men de fyra partiordföranden i Alliansen fattade då beslut att inga nedläggningar skulle göras innan valet (delgavs via tidningsartikel).

  Något nytt beslut där inga plattformar ska läggas ned, och vad de ska syssla med eftersom de med nuvarande ambitionsnivå defakto ej behövs (sedan kan ambitionsnivån verkligen diskuteras) har mig veterligen ej nått Högkvarteret.

  Skall plattformarna nu vara kvar, måste annan verksamhet utgå, dvs. personal, utbildning och utrustning, sannolikt måste hela verksamheter tas bort. Det därför att det i princip på alla områden så har försvarsmakten idag ingen eller mycket låg redundans.
  Hkp i Adénviken, Flygets ledningscentral är bara några exempel på detta som nått allmänheten. För ökad ram för försvaret lyckas du väl inte driva igenom?

  Mvh