O(s)äkerhet för afghanerna

Säkerhet är en förutsättning för civila insatser. Säkerhet är en förutsättning för att ett land som Afghanistan ska kunna bygga fungerande demokratiskt rättssamhälle värd namnet. Ett samhälle där flickor kan gå till skolan utan risk för sitt liv. Ett samhälle som respekterar demokrati och mänskliga rättigheter. Ett samhälle långt borta från de medeltida förhållanden som talibanerna vill vrida tillbaka landet till.
Vänsterpartiet styr de rödgrönas utrikespolitik. Det innebär att de vill dra tillbaka de säkerhetsskapande styrkorna. Men de är splittrade.
Det är klart att vi inte ska ha militära resurser i Afghanistan längre än det behövs. Vi bidrar till säkerheten tillsammans med andra och ska naturligtvis lämna landet samtidigt som dem. Vi får inte svika afghanerna med ett för tidigt tillbakadragande.
HD  DN  SVD

Tags: , , , ,

Comments are closed.