Sirkus Sahlin – 2,5 dagar kvar – sura sossar

Jag rör mig extra mycket ute i dessa dagar av valrörelse iklädd en färgglad jacka som tydligt visar att jag är moderat. Det är tydligt att just kampanjkläder sänker tröskeln till ett samtal. När jag erbjuder någon material blir de alldeles flesta lite glada. Något jag inte upplevt vid tidigare valrörelser är alla de som spontant kommer fram och ger några positiva uppmuntrande ord. De allra flesta jag talat med upplever detsamma.
En annan upplevelse är alla de sura människorna som tittar i marken eller rakt fram och låtsas som de inget ser eller hör. Jo, det är säkert, de är kanske inte så jättemånga men det är mycket tydligt att de inte gillar dagens situation. Jag tror surheten beror på att besvikelsen på Mona är stor av flera anledningar. Utstrålning, ledarskap och statsministerprofil ligger till grund för det. Eller rättare sagt, bristerna. Att hon även har skaffat sig fel kompisar i kommunister och miljöpartister är en ytterliggare belastning som gör surheten tydligare…

Så de som vill bekänna sig till socialdemokratin känner inte igen sig. När de då ser oss ha kul ihop med gemensamma valstugor blir de extra sura.
Jag tycker lite synd om dem. Det fanns en tid när de behövdes och jag högaktar dem för det. Men nu har de har gjort sitt. De flesta har insett att de bara maktar – politikar för maktens skull. Den positiva samhällsutvecklingen gör andra bättre nu.

Tags: , ,

Comments are closed.