Mat är kul

Mat är gott. Det är kul att laga mat. Gör man det tillsammans med goda vänner får man en trevlig stund som förgyller måltiden. Man har ju skapat den tillsammans. Är man det minsta nyfiken på vad det är som gör att maten smakar gott finns det mycket att prata om, att läsa på internet och i kokböcker.

Det som Landskrona gör i och med sina samtal om mat i skolan väcker man ett naturligt intresse. Alla behöver mat och alla intresserar sig för hur det smakar. Barn, ungdomar och personal engageras med maten i centrum.

Kopplar man sedan på vad som växt och fötts upp var och hur samt det påverkar oss direkt och indirekt ökar man medvetandet om vad vi stoppar i oss och hur vi kan välja. Då tänker jag på näringsinnehåll, eventuella giftrester efter besprutning, bevattning, transporter och så vidare. Miljö, klimat, behandling av djur och kunskap om havets resurser sammanvävs och ur perspektivet hållbart samhälle skapas kunskap och förståelse.

Bra initiativ som jag hoppas inspirerar fler. För det är kul att laga och äta mat tillsammans.
HD

Tags: , ,

Comments are closed.