Sedelpressen startas i (S)kåne

Det är med stor besvikelse jag läser den övergripande beskrivningen av (S)kuggbudgeten i region Skåne. En optimistisk och populistisk satsning i en tid då man inte behöver ta ansvar. Allt till alla.

Sedan försöker tidningen slå i sina läsare att socialdemokraterna gör att saker och ting blir gratis?  I varje fall säger rubriken det. Borde vara morgondagens samtalsämne på redaktionsmötet. Gratis? För vem? Inte för människorna i Skåne i vart fall.

HD 

2 Responses to “Sedelpressen startas i (S)kåne”

 1. Peter Ferm skriver:

  Hej.

  Jag gläds åt att du läser vad jag skriver och också vill kommentera det. Jag vill därför på samma sätt kommentera det du skriver.
  Mitt syfte är inte att ”slå i läsarna” att socialdemokraterna gör att saker och ting blir gratis och det står det faktiskt varken i rubrik eller text. Dessutom anser jag att läsarna förstår att ingenting är gratis.
  Det faktum att socialdemokraterna vill att det för många ska vara gratis att utnyttja vissa delar av vården, i form av lägre eller slopade vårdavgifter, anser jag dock vara så intressant att det är värt att beskriva. Jag beskriver också konsekvenserna av en sådan politik – höjda skatter – rätt så ingående dessutom.

  Vilken väg som är den rätta lämnar jag åt er politiker att diskutera men jag vill mycket tydligt betona att varken jag eller tidningen ägnar oss åt att ”slå i” våra läsare någonting. De ska få en saklig sammanfattande beskrivning av vad som hänt och det tycker jag att jag har gett dem.

  Med vänlig hälsning
  Peter Ferm, reporter på Helsingborgs Dagblad och skribent till den kommenterade artikeln.

 2. Mats skriver:

  Härligt med snabb respons.
  Uppskattar det du skriver. Känns seriöst. Hakar upp mig på rubriksättningen som är: Mycket gratis i Socialdemokraternas budgetalternativ

  Kanske ”gratis” skulle bytts ut mot ”avgiftsfritt”?

  Jag skriver att ni ”försöker” eftersom ingenting är gratis enligt min uppfattning. Är också övertygad om att människor inte tror att något är gratis. Så varför använda det ordet?
  ///Mats