Ynkliga fega kräk

Fyra pojkar i övre tonåren misshandlar en bunden mindre hund. En 87-årig kvinna (åttiosju) med civilkurage säger till dem att sluta. De klarar inte att ta emot kritiken utan slår ner henne och när hon ligger ner så fortsätter misshandeln med sparkar…  – De drog isär mina ben och sparkade rakt fram, säger hon i en intervju.

De lämnar henne och förbipasserande sällar sig till de misshandlade männens ynkedom, ingen hjälper henne. Ingen bryr sig ens om att larma 112.

Helsingborg korsningen Möllegränden och Södra Strandgatan vid 18-tiden måndag 12 november 2012.

Finns det något kurage hos dig som såg misshandeln eller passerade henne efteråt så ta kontakt med polisen.

#ärdethärminstad?

Uppdaterad kl1430.

Det dyker upp några frågor i mitt huvud som jag inte kan släppa. Hur har de blivit så här? Hur kan de tänka sig att slå någon som inte först slagit dem? Hur ska vi förändra attityder hos människor som dem? Vilken lagstiftning ska ändras? Kanske är det inte lagstiftningen som behöver förändras? Kanske är det mer trygghetsskapande närhet som krävs?Frågorna blir bara fler och fler.

Känns som att dessa tonåringar fullständigt saknar empati. Älskar de någon? Något? Kan de tänka sig att klappa en hund? Kan de krama om någon och visa kärlek? Kom de hem och kramade mamma på kvällen? Vet mamma och pappa att de där händerna och fötterna misshandlat en 87-årig kvinna? Hur ska de behandla sina barn? Andras barn? Var det första misshandeln? Sista?

Kvinna de misshandlade var cirka 70 år äldre och i princip helt försvarslös. Det visste de om. Ändå kunde de inte tänka sig att bemöta den verbala kritik de fick med ord. De visar istället en avgrundsdjup brist på respekt och empati att de först slår henne i ansiktet så hon faller. Följer därefter upp med sparkar. Några av dem håller isär hennes ben så att det ska gå att sparka henne i underlivet.

Behandlar de sin mamma likadant? Mormor? Mormors mor? Pappa…

Jag hoppas att de som vet något har civilkurage nog att se till så polisen får veta.

HD  DN  SVD

2 Responses to “Ynkliga fega kräk”

  1. Kerstin skriver:

    Polisen har inte fått in ett enda vittnesmål, och detta skedde ändå i centrala Helsingborg vid rusningstid. Drar du några slutsatser av det?

  2. Mats skriver:

    Jag tycker det är för sorgligt. Men det har framkommit att det kan ha hänt i söndags då det inte är speciellt mycket rusning… Jag har inte tillräckligt med information för att dra några fler slutsatser.