Anonyma Wisdomar avslöjade

Jag vill gratulera bloggaren bakom Wisemans Wisdoms och tacka för intressant läsning som präglats av enormt bred sakkunnighet, analys och slutledning. Samtidigt kan jag bara beklaga avslöjandet. En kollega från Flygvapnet med känd identitet hade aldrig aldrig lyckats nå ut och bli en de-facto maktfaktor på denna nivå.

Hade centrala myndighetspersoner ägnat bloggen ett höjt ögonbryn om de vetat att det var en kollega på lägre nivå som på sin fritid skrev högkvalitativa, initierade och utförliga inlägg om försvars- och säkerhetspolitiska förehavande på högsta nationella och internationella nivå? Nu finns flera gästbloggsinlägg där.

Wisemans Wisdoms har noggrant följts av media och beslutsfattare på absolut högsta nivå. Bloggen har både initierat, och inneburit stor påverkan på, diskussioner i många centrala beslutsfattares rum. Så, jo, han har utövat stor påverkan på debatten.
Nu till min stora glädje så mycket att den till och med verkar läcka ut utanför den innersta kärnan av specialintresserade och kan bli en mer allmän fråga som påverkar människor ställningstagande i valet 2014.

Med stort engagemang och uthållighet har Wisemans Wisdoms gjort skillnad. Vad som händer nu krävs en Wiseman för att förutsäga.

Jag håller tummarna för att yttrandefriheten kommer fortsätta ha sin yttersta högborg i Sverige med FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna artikel 19 i minne – ”Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser”.
För jag vill gärna fortsätta ta del av alla visdomsord.

SVD

Comments are closed.