Mats Sander

Jag tror att alla vill vara fria att skapa sin egen framtid efter sina egna förutsättningar. Jag tror på människans inneboende kraft och vilja att ta ansvar, stå på egna ben och känna glädjen i att försörja sig genom eget arbete.
Jag tror människor vill styra mer av sin egen vardag, men också bidra till bättre välfärd för oss alla. Jag vill att barn och ungdomar ska gå i en skola med kunskap i fokus där alla når kunskapsmålen och lär sig läsa och skriva.
Jag tycker det är naturligt att äldre ska känna trygghet i omsorgen och att sjukvården ska fungera.
Jag vill ha ett rättsväsende som förmår stå upp mot våld, brott och droger.
Alla har en plats i min vision av Sverige där var människas potential tas till vara.
Friare, tryggare och mänskligare är mina ledJag tror att alla vill vara fria att skapa sin egen framtid efter sina egna förutsättningar. Jag tror på människans inneboende kraft och vilja att ta ansvar, stå på egna ben och känna glädjen i att försörja sig genom eget arbete.

Jag är nyfiken, ser möjligheter och drivs av en stark vilja att förbättra. Det politiska engagemanget stimulerar mig.

Efter fyra år i riksdagen och en mandatperiod som kulturnämndsordförande är jag ordförande för kommunfullmäktige i Helsingborg. En titel som används ibland är borgmästare.

Jag är gift, är tvåbarnspappa och bor i Helsingborg sedan 1998. Politisk medlem 2001. I valet 2002 valdes jag in i kommunfullmäktige. Engagemanget ökade och jag valdes till riksdagsledamot 2006.

Född Skåning som tvingades flytta till Västergötland som sexåring. Har en utslätad västsvensk dialekt som jag skaffat mig under åren i Västergötland och senare i Östergötland.

Första arbetskläderna fick jag som 13-åring och har sedan dess alltid jobbat. Växte upp på pappas bensinstation med verkstad och var där så ofta jag kunde. När jag sedan gick vidare i arbetslivet har jag jobbat på mekanisk verkstad, sytt regnkläder och stått bakom disken på Systembolaget.

Värnplikten i Flygvapnet följdes av officersutbildning. Flygtekniker, chef, utbildare, informationschef och projektledare är några områden jag provat. Mina arbetsplatser har varit flygflottiljer, Militärhögskola, Försvarets Materielverk och Försvarshögskolan men även några år på SAAB i Linköping.

Jag bloggat sedan 2005 och har drivit flera bloggar. Finns på Facebook, Instagram och Twitter. Titta gärna in.

matssander.se

Kulturbloggen 2010-2014

Första bloggen 2005-2009

Instagram

Facebook

Twitter

Leave a Reply