Om Mats Sander

Jag tror att alla vill vara fria att skapa sin egen framtid efter sina egna förutsättningar. Jag tror på människans inneboende kraft och vilja att ta ansvar, stå på egna ben och känna glädjen i att försörja sig genom eget arbete.
Jag tror människor vill styra mer av sin egen vardag, men också bidra till bättre välfärd för oss alla. Jag vill att barn och ungdomar ska gå i en skola med kunskap i fokus där alla når kunskapsmålen och lär sig läsa och skriva.
Jag tycker det är naturligt att äldre ska känna trygghet i omsorgen och att sjukvården ska fungera.
Jag vill ha ett rättsväsende som förmår stå upp mot våld, brott och droger.
Alla har en plats i min vision av Sverige där var människas potential tas till vara.
Friare, tryggare och mänskligare är mina ledJag tror att alla vill vara fria att skapa sin egen framtid efter sina egna förutsättningar. Jag tror på människans inneboende kraft och vilja att ta ansvar, stå på egna ben och känna glädjen i att försörja sig genom eget arbete.

Nyfiken och ser möjligheter. Jag drivs av vilja att förändra och förbättra. Trivs bra med att vara politiskt engagerad. Efter fyra år i riksdagen och en mandatperiod i kommunpolitiken som kulturnämndsordförande leder jag nu som ordförande kommunfullmäktige i Helsingborg. En titel på uppdraget som används ibland är borgmästare.

Tvåbarnspappa som bor i Helsingborg sedan 1998 och blev politisk medlem 2001. I valet 2002 valdes jag in i kommunfullmäktige. Engagemanget ökade och jag blev riksdagsledamot 2006.

Född Skåning men tvingades flytta till Västergötland som sexåring. Har en utslätad västsvensk dialekt som jag skaffat mig under åren i Västergötland och Östergötland.

Första arbetskläderna fick jag som 13-åring och har sedan dess alltid jobbat. Växte upp på pappas bensinstation med verkstad och var där så ofta jag kunde. När jag sedan gick vidare i arbetslivet har jag jobbat på mekanisk verkstad, sytt regnkläder och stått bakom disken på Systembolaget.

Det blev officersutbildning i Flygvapnet efter värnplikten. Flygtekniker, chef, utbildare, informationschef och projektledare är några områden jag provat. Mina arbetsplatser har varit flygflottiljer, Militärhögskola, Försvarets Materielverk och Försvarshögskolan men även några år på SAAB i Linköping.

Jag bloggat sedan 2005 och driver nu två bloggar. Finns på Facebook och Twitter. Titta gärna in.

matssander.se

Kulturbloggen

Första bloggen 2005-2009

Facebook

Twitter

  • Följ mig på Facebook och Twitter

  • Läs min bok!

    Läs min bok som pdf
  • Arkiv