Riksdagskandidat 2018

Jag heter Mats Sander och jag kandiderar till riksdagen 2018. Jag spelar ofta in filmer på YouTube. Denna film handlar om mig och hur du kan lära känna mig lite mer. Jag kommer göra fler filmer och berätta mer om mina uppfattningar.
Sommaren 2001 blev jag medlem i moderaterna och vid valet 2002 valdes jag in i kommunfullmäktige och fick ett nämndsuppdrag.

Just nu är jag ordförande i Helsingborgs kommunfullmäktige, ett stimulerande uppdrag jag utvecklat sedan 2014 och som jag gärna fortsätter med eller återkommer till. Jag jobbar samtidigt i Försvarsmakten med utveckling av ledarskap och pedagogik. Jag är flygvapenofficer, flygtekniker i grunden.

Jag längtar tillbaka till uppdraget som riksdagsledamot där jag kan göra skillnad på riktigt. Det är det som driver mig. Utveckling och förbättring. Att göra livet i Sverige lite bättre. Under mandatperioden 2006 till 2010 var jag riksdagsledamot med uppdrag i bla Utrikesutskottet och Försvarsutskottet. Jag var också ordförande för en av riksdagens internationella delegationer. Samtidigt var jag kretsordförande i Helsingborg och var valledare vid valet 2010, som vi vann även i Helsingborg.

I riksdagen vill jag driva frågor ur ett skånskt perspektiv. Frågor som vi i Skåne inte äger själva utan som kräver nationella beslut. Några exempel.

Det handlar om fungerande kollektivtrafik som kräver välfungerande vägar och järnvägar.

Det handlar om ordning och reda där polis och rättsväsende är katastrofalt underdimensionerat.

Det handlar om hur vi bättre kan ta vara på våra gemensamma resurser genom ökad samverkan mellan myndigheter.

Det handlar om Öresundsintegration med fokus på jobb och rörlighet.

Listan kan göras lång, detta var några exempel. Jag kommer att göra fler filmer och berätta mer. Jag kommer att skriva på sociala media som min blogg och Facebook. Undrar du något så tveka inte att ta kontakt. E-post mats.e.sander@gmail.com sms, telefon 0732-315931.
Vi ska vinna valet 2018! Vi ska göra det tillsammans! Vi ses!

Comments are closed.