Posts Tagged ‘Idrott’

Fotboll på arbetstid

torsdag, mars 15th, 2012

Helsingborgs mest publikdragande evenemang är fotbollen. I Helsingborg har vi ett framgångsrikt elitfotbollslag – HIF – som drar tiotusentals engagerade besökare till sina matcher. Sponsorkulturen är utbredd och djupt rotad inom idrotten. Från kulturens sida har vi kanske något att lära från idrotten. Vad är då bättre än att på plats få uppleva vad så många helsingborgare betalar för år efter år för att få vara med om? Reklam och sponsorintäkter handlar om miljontals kronor för HIF.

För många som arbetar med kultur, också inom politik och förvaltning, är idrotten en okänd värld. Att tillhandahålla biljetter som gör det möjligt för politiker och personal att vid några tillfällen, på plats, få uppleva fotbollen på Olympia, träffa sponsorer och beslutfattare inom idrotten anser jag inte vara fel. Personal och politiker har fått möjlighet att på sin fritid få intryck och kunskap som de senare har nytta av i sitt arbete och i sina förtroendeuppdrag. Att stå för denna kostnad är inte orimligt. Utan denna push är det synnerligen osäkert att dessa besökare överhuvudtaget skulle sökt sig till Olympia.

Den kunskapsbreddning som en erfarenhet av Olympia innebär är värt mycket. Tyvärr har intresset att utnyttja biljetterna inte varit så stort som jag hoppats och trott.

Kanske nästa steg blir att förlägga en del av tjänsten för förvaltningspersonal och politiker på Olympia. Vi har mycket att lära av idrotten och inte minst fotbollen. Som arrangörer är idrotten på en rad områden skickligare än vi är inom kulturen. Vi har mycket att lära.

Personligen har mina besök gett mig helt nya impulser och jag har fått kontakter jag annars inte skulle.

HD

Kultursponsring

torsdag, mars 15th, 2012

För dig som läser denna blogg men inte min kulturblogg http://sanderskulturblogg.blogspot.com vill jag uppmärksamma den lokala monoltidningen, Helsingborgs Dagblad, artikel om kulturen i Helsingborgs strävan att lära av hur idrotten gör avseende ekonomiska samarbeten med andra aktörer, så kallad sponsring.
Min uppfattning är att reportern utelämnat kritisk information som funnits tillgänglig, skrivit en vinklad artikel och ger min bild via min kulturblogg.

Fotbollshjärta

fredag, januari 15th, 2010

Jag tycker det är underbart att se Henrik Larsson träna Landskrona BoIS. Det visar stor kärlek till fotbollen som övervinner lokalpatrionism. Tänk om han kan leda BoIS till Allsvenskan! Vilka härliga derby det skulle bli.

SKD   SKD2  SKD3  HD  HD2  HD3  HD4  SDS  DN  HD5

Vi har 12000 ungdomar i stan

fredag, juli 31st, 2009

Eskilscupen innebär att 12000 ungdomar är i Helsingborg och spelar fotboll. Jag tycker det är kanonbra. Många av dem har med sig föräldrar eller andra anhöriga och kommer att ha ett positivt minne av Helsingborg med sig hem. Det är i och för sig inget nytt – de flesta är positiva till Helsingborg men de är unga och de kommer att komma tillbaka hit förr eller senare. Kanske är några av dem framtida nya helsingborgare så småningom. Det vore kul.
HD