Posts Tagged ‘Indien’

Indiens nye ambassadör

tisdag, mars 24th, 2009

Balkrishna Shetty heter Indiens nye ambassadör i Stockholm. Svensk Indiska parlamentarikerföreningen fick låna ett rum för att hålla årsmöte, sedan fick vi aktuell information om Indien av ambassadören.
Kvällen avslutades med en välsmakande indisk buffé.

Too incredible India

lördag, januari 17th, 2009

Ambassaden hade gjort ett enormt bra jobb med vårt besök, självklart i samverkan med utskottskansliet. Ett stort tack till alla inklusive resesällskap.

Incredible India marknadsförs av Indien för att locka människor och investeringar.
300 miljoner människor tillhör medelklassen. Det finns ett stort antal groteskt rika människor men 80% av totala befolkningen lever på mindre än 2 US-dollar om dagen. Enligt Forex får man betala 16,56 svenska kronor för två av dessa dollar. Det är skandalöst dåligt att de inte fått bättre snurr på maskineriet så att färre behöver leva i denna misär.

Läs även andra bloggares åsikter om

Maktens korridorer och hemresa

fredag, januari 16th, 2009

Maktens korridor hos delstatens Home Minister. Här är det ett annat system än i Sverige. Det innebär att ministern hanterar en massa enskilda ärenden så väntrummet var proppfullt av människor.

Vi reste i ekonomiklass men när vi checkade in upptäckte vi att flygbolaget av någon anledning som varken personalen eller vi kände till hade uppgraderats till business. Ingen extrakostnad. Stor skillnad och innebar mycket god sömn på hemvägen.

Bye bye India!

Mahatma Gandhi – museum i Mumbai med en massa visdomsord

fredag, januari 16th, 2009

I denna lilla fiskeby landsteg terroristerna 26 november.

fredag, januari 16th, 2009