Posts Tagged ‘Jobbpolitik’

Avtalslön vs jobbskatteavdrag

tisdag, december 13th, 2011

jobbskatteavdragIF Metall jublar över det nästhögsta löneavtalet någonsin enligt förbundsordförande Stefan Lövén. IF Metalls kvällstidningskamrat Aftonbladet jublar med honom men lägger nyheten om avtalet långt ner på sin hemsida. Undrar varför. Är nyhetsvärdet inte så stort? Eller är kanske siffrorna på detta enorma avtal inte så höga jämfört med de siffror som påverkat sedelbunten i metallarbetarnas plånböcker sedan 2006? Jag tänker på jobbskatteavdraget som gett metallaren enormt mycket mer än vad någon löneökning någonsin gjort. Räknar man om jobbskatteavdraget till ren löneökning räknat på snittlönen, cirka 24 300 kronor för Teknikavtalet, innebär jobbskatteavdraget 3213 kronor i månaden sedan 2006. Det motsvarar 13,2 procent. Jobbskatteavdraget har alltså gett 3213 kronor i månaden. Mer. Efter skatt 1924 kronor. Metallarbetarnas bäste plånboksfyllare heter alltså inte Stefan, utan Fredrik.

Jobbskatteavdrag

AB  DN  SVD  HD  SDS  SKD  NSK

Sirkus Sahlin – 2 dagar kvar – socialdemokraternas skola får IG – Icke Godkänd

fredag, september 17th, 2010

Skolinspektionen fäller den skola av idag som är skapad av socialdemokratin med Göran Persson i spetsen. Det är ingen marginalanteckning det handlar om, utan en total fallucka. Signalen skulle kunna formuleras till en order: Tillbaks, gör om!
Det är alltså socialdemokratins experimenterande som lett fram till det stora misslyckande vi ser idag. Utslagningen bland elever som inte får det stöd de behöver. Utslagningen bland elever som lämnar grundskolan utan betyg i alla ämnen eller godkända betyg. Utslagningen bland elever som lämnar gymnasieskolan i förtid eller med ofullständiga betyg. Utslagningen av unga på arbetsmarknaden med rekordstor arbetslöshet bland unga. Utslagningen av alla de ungdomar som tappat självkänsla, självförtroende och framtidstro. Av de som ska skapa vår gemensamma framtid är det alldeles för många inte är med och kan dra.
Socialdemokratin har gjort sitt. Jag tycker gränsen är nådd. Det tar tid att förändra men jobbet måste fortsätta.
HD  DN  SVD  AB  EXP  SDS  SDS2

Skånes mest företagsvänlige moderat

onsdag, september 15th, 2010

Det var med stor glädje jag mottog beskedet att jag fått högsta betyg i Företagarnas kandidatguideplupp_turkos_företagsvänlig_anim. Samtidigt meddelar stiftelsen Den Nya Välfärden att jag i deras Företagarenkät hamnat på en delad andraplats av de moderata riksdagsledamöterna. Jag vet att jag har en företagsvänlig syn men inte att det skulle innebära högsta betyg i två enkäter. För mig är företagarna vardagens hjältar. Det är ju de som skapar jobben. Jobben som är valets viktigaste fråga.
Du som bor i min riksdagsvalkrets har möjlighet att personkryssa skånes mest företagsvänliga moderat!
Länk till Företagarnas hemsida för att kryssa rätt i riksdagsvalet
Företagarnas pressmeddelande
Enkätfrågor och svar
Läs tidningsartikeln i DNV tidning

Riksdagsvalkretsen består av kommunerna Höganäs, Helsingborg, Landskrona, Bjuv, Svalöv, Eslöv, Höör och Hörby.

Mer från debatten på Bergagymnasiet i Eslöv

torsdag, september 2nd, 2010

Hotfullt efteråt är ju inte så svårt att förstå med den attityd sd representant visade under debatten. Vilket i och för sig var bra – han blottade partiets innersta kärnfråga – att alla problem vi har beror på invandring och invandrare.

Men vi var några som lyfte vikten av den viktigaste fråga – jobben, jobben, jobben.

Jag pratade också om att politiker får ofta kritik för att inte känna till något om verkligheten. Jag har levt 20 vuxenår utanför politiken utan att vara politiker eller politisk medlem. De olika erfarenheterna som politiker har med sig in i politiken tycker jag är bra.

Inför förra valet 2006 bestämde vi oss för att komma överens före valet och berätta det för alla väljare. Så de skulle veta vad de röstade på. Vi tycker det är schysstast, att vara öppen och ärlig med vad man vill. Nu har vi regerat i fyra år och berättar vad vi gjort och vad vi tänker göra om vi får förtroende från väljarna igen.   

Vi gör så det lönar sig att jobba.
Vi gör det enklare och billigare att skapa jobb.
Vi gör det enklare att komma tillbaka till jobb.
Vi gör så att fler kan bli lärlingar.

Vi tycker att alla ska vara fria att skapa sin egen framtid efter sina egna förutsättningar.

SKD

Varning för jobblöshet och hopplöshet med de rödgröna

onsdag, september 1st, 2010
Ökad skattebörda
Nedmontering av arbetslinjen
Bristande ansvar offentliga finanser
Många frågetecken
Negativa konsekvenser för svensk ekonomi

 Anders Borgs riskbedömning i detalj  DN  SVD   HD  SVD2