Posts Tagged ‘Moderaterna’

Riksdagskandidat 2018

måndag, augusti 14th, 2017

Min Almedalsvecka

fredag, juli 8th, 2011

Almedalen har det skrivits mycket om den senaste tiden och det ur många synvinklar. Jag tycker det är naturligt för mig som politiskt förtroendevald i min position att delta och förundras över de som inte tycker att möten mellan människor är viktiga. För det är ju just det som det hela handlar om, möten. Organiserade seminarier, mingel och samtal skapar just möten. Ny information, nya infallsvinklar och spontana möten inspirerar, väcker till liv och ändrar tankebanor. Det är för mig en naturlig del i mitt politiska arbete, att ta in nya intryck och lära mer om det jag jobbar med och för.

Min personliga almedalsplanering har pågått lång tid . Jag funderade igenom min politiska roll och valde intressanta seminarier och mål efter det. Det innebär inte att jag hade en fulltecknad kalender med måsten även om den är full av möjligheter och jag under tidens gång prioriterar vad jag ska göra. Ett två-timmars lunchseminarium om det civila samhället var i verkligheten enbart lunch. Jag som var där för att söka information och lära mer pratade med två kvinnor samtidigt som jag åt, för att lämna efter 20 minuter till nästa event som var antecknat i kalendern. Samtidigt har jag stannat på långa eftermingel då jag funnit det värdefullt och hoppat över flera intressanta saker. Inte minst är just det oplanerade mötet med någon man känner ofta värdefullt.

Fler och fler event pågår parallellt och det är fler människor här än någonsin tidigare. Jag noterar att riksdagskollegor är här i mindre omfattning nu än förr. För ett antal år sedan var det många som var på plats hela veckan. Nu väljer flera att inte komma hit alls. Många är på plats de dagar de har ett engagemang i en paneldebatt, seminarier eller något liknande, sedan reser de hem. Intresset hos fler att söka möten och ny kunskap minskar alltså och kan fås på andra håll, eller så är man  mindre intresserad av det. Eftersom det totala antalet personer är fler innebär det att fler företag, organisationer, journalister och lobbyister är plats och kanske sänder de fler medarbetare nu än tidigare. Kanske använder de Almedalsveckan till en dold personalfest?

Öresundshuset gör succé andra året också. Besöksmässigt bra. Intressanta seminarier. Kanske skulle rubrikerna vara av annan karaktär som inte är så skåniga, regionala. Funderar på hur många icke-skåningar på nationell beslutsnivå som nås, egentligen. Kanske skulle fler aktiva ur Öresundskomiteen bjudas in för att vara aktiva under veckan. Som exempel kan sägas att kulturfrågorna inte har lyfts över huvud taget. Kanske kan en diskussion om att utveckla perspektiven vara aktuellt inför de kommande åren? För att vara på plats i Almedalen är viktigt, särskilt för Skåne och Öresundsregionen.

 För min del väntar veckans sista mingel i Öresundshuset, sedan Juholts tal, sedan… får vi se, jag känner mig lite trött och sliten och ser fram emot att resa hem imorgon.

Sirkus Sahlin – 1 dag kvar – förtroendet

lördag, september 18th, 2010

Politik är en förtroendebransch. Förtroende grundar sig ofta på hur man agerar. Mona Sahlin har visat att hon skaffat sig kompisar som väljarna har svårt att att se ihop med henne. Många socialdemokrater har extremt svårt att se en kommunist i en eventuell regering. Lika blir det för många med mp. När splittringen mellan de tre är så stor som den är blir det ännu svårare att stödja, även fär den som kanske verkligen vill. Partikamrater i landet hjälper ofta inte till då de agerar märkligt. Flera fall av misstänkt valfusk har uppdagats. Flera frågor av banal karaktär har lyfts upp som avgörande för var man ska lägga sin röst.
I grunden är det förtroende för hur regeringsdugliga kandidaterna är. Mona och Co visar tydligt att de inte är det medans Reinfeldts beprövade regering har visat stor styrka under svåra förutsättningar.
Regeringen Reinfeldt har under mandatperioden metodiskt gjort en lång rad besök i mångas vardag. Moderaterna har genomfört en riktad besökskampanj i verksamheter i välfärdens kärna. Erfarenheterna har återmatats in i politiken. Vi vet väldigt mycket om hur folk har det hemma och på jobbet. Vi kommer att använda våra erfarenheter för att skapa ännu bättre förutsättningar för människor och företag i vårt långa land.
När de rödgröna formulerar berättar hur de ser på verkligheten och vad de tänker göra om  de får förtroende, så känner människor inte riktigt igen sig, så enkelt är det.
Alliansregeringen står för arbetslinjen istället för Sahlins bidragslinje. Vi står också för att de som är sjuka ska vara hemma eller i vården med god ersättning medans de som kan jobba ska göra det. All information som berättar skräckhistorier kommer att analyseras för att se vad som fallerat och justeringar göras.
Jag tror att alla vill vara fria att skapa sin egen framtid efter sina egna förutsättningar. Jag tror på människans inneboende kraft och vilja att ta ansvar, stå på egna ben och känna glädjen i att försörja sig genom eget arbete.
Jag tror människor vill styra mer av sin egen vardag, men också bidra till bättre välfärd för oss alla. Jag vill att barn och ungdomar ska gå i en skola med kunskap i fokus där alla når kunskapsmålen och lär sig läsa och skriva.
Jag tycker det är naturligt att äldre ska känna trygghet i omsorgen och att sjukvården ska fungera.
Jag vill ha ett rättsväsende som förmår stå upp mot våld, brott och droger.
Alla har en plats i min vision av Sverige där var människas potential tas till vara.
Friare, tryggare och mänskligare är mina ledord.
Känner du igen dig tycker jag att du ska lägga din röst på något av allianspartierna imorgon.
HD  HD2  HD3  HD4  DN  DN2  DN3  DN4  DN5  DN6  SVD  SVD2  SVD3

Sirkus Sahlin – 2,5 dagar kvar – sura sossar

torsdag, september 16th, 2010

Jag rör mig extra mycket ute i dessa dagar av valrörelse iklädd en färgglad jacka som tydligt visar att jag är moderat. Det är tydligt att just kampanjkläder sänker tröskeln till ett samtal. När jag erbjuder någon material blir de alldeles flesta lite glada. Något jag inte upplevt vid tidigare valrörelser är alla de som spontant kommer fram och ger några positiva uppmuntrande ord. De allra flesta jag talat med upplever detsamma.
En annan upplevelse är alla de sura människorna som tittar i marken eller rakt fram och låtsas som de inget ser eller hör. Jo, det är säkert, de är kanske inte så jättemånga men det är mycket tydligt att de inte gillar dagens situation. Jag tror surheten beror på att besvikelsen på Mona är stor av flera anledningar. Utstrålning, ledarskap och statsministerprofil ligger till grund för det. Eller rättare sagt, bristerna. Att hon även har skaffat sig fel kompisar i kommunister och miljöpartister är en ytterliggare belastning som gör surheten tydligare…

Så de som vill bekänna sig till socialdemokratin känner inte igen sig. När de då ser oss ha kul ihop med gemensamma valstugor blir de extra sura.
Jag tycker lite synd om dem. Det fanns en tid när de behövdes och jag högaktar dem för det. Men nu har de har gjort sitt. De flesta har insett att de bara maktar – politikar för maktens skull. Den positiva samhällsutvecklingen gör andra bättre nu.

Skånes mest företagsvänlige moderat

onsdag, september 15th, 2010

Det var med stor glädje jag mottog beskedet att jag fått högsta betyg i Företagarnas kandidatguideplupp_turkos_företagsvänlig_anim. Samtidigt meddelar stiftelsen Den Nya Välfärden att jag i deras Företagarenkät hamnat på en delad andraplats av de moderata riksdagsledamöterna. Jag vet att jag har en företagsvänlig syn men inte att det skulle innebära högsta betyg i två enkäter. För mig är företagarna vardagens hjältar. Det är ju de som skapar jobben. Jobben som är valets viktigaste fråga.
Du som bor i min riksdagsvalkrets har möjlighet att personkryssa skånes mest företagsvänliga moderat!
Länk till Företagarnas hemsida för att kryssa rätt i riksdagsvalet
Företagarnas pressmeddelande
Enkätfrågor och svar
Läs tidningsartikeln i DNV tidning

Riksdagsvalkretsen består av kommunerna Höganäs, Helsingborg, Landskrona, Bjuv, Svalöv, Eslöv, Höör och Hörby.