Posts Tagged ‘Skattepolitik’

Hemkört med Systemet gammalt grepp

måndag, november 12th, 2012

30 september 2006 var första gången Helsingborgs Dagblad skrev om ölbilen. Hur trettonåringar kunde få alkohol dygnetruntlevererat.

Det var en artikelserie som skapade lokal uppmärksamhet men nådde aldrig norr om Hallandsås. Senast HD skrev om ölbilen var 2008. Om hur polisen inte var så aktiv. Sedan var nyhetsvärdet förbrukat och företeelsen blev vardag i Helsingborg.

Nu rapporteras om Systembolagets hemleveranser. Ett försök som ska studeras under lång tid och även är kopplat till forskning.

Det måste kännas frustrerande av alla de som möter floder av alkohol på väg till alla alternativa hemleveranser som ingen forskning bedrivs på. Tull, polis, försäkringskassa, socialtjänst och tonårsföräldrar.

Avtalslön vs jobbskatteavdrag

tisdag, december 13th, 2011

jobbskatteavdragIF Metall jublar över det nästhögsta löneavtalet någonsin enligt förbundsordförande Stefan Lövén. IF Metalls kvällstidningskamrat Aftonbladet jublar med honom men lägger nyheten om avtalet långt ner på sin hemsida. Undrar varför. Är nyhetsvärdet inte så stort? Eller är kanske siffrorna på detta enorma avtal inte så höga jämfört med de siffror som påverkat sedelbunten i metallarbetarnas plånböcker sedan 2006? Jag tänker på jobbskatteavdraget som gett metallaren enormt mycket mer än vad någon löneökning någonsin gjort. Räknar man om jobbskatteavdraget till ren löneökning räknat på snittlönen, cirka 24 300 kronor för Teknikavtalet, innebär jobbskatteavdraget 3213 kronor i månaden sedan 2006. Det motsvarar 13,2 procent. Jobbskatteavdraget har alltså gett 3213 kronor i månaden. Mer. Efter skatt 1924 kronor. Metallarbetarnas bäste plånboksfyllare heter alltså inte Stefan, utan Fredrik.

Jobbskatteavdrag

AB  DN  SVD  HD  SDS  SKD  NSK

Mer från debatten på Bergagymnasiet i Eslöv

torsdag, september 2nd, 2010

Hotfullt efteråt är ju inte så svårt att förstå med den attityd sd representant visade under debatten. Vilket i och för sig var bra – han blottade partiets innersta kärnfråga – att alla problem vi har beror på invandring och invandrare.

Men vi var några som lyfte vikten av den viktigaste fråga – jobben, jobben, jobben.

Jag pratade också om att politiker får ofta kritik för att inte känna till något om verkligheten. Jag har levt 20 vuxenår utanför politiken utan att vara politiker eller politisk medlem. De olika erfarenheterna som politiker har med sig in i politiken tycker jag är bra.

Inför förra valet 2006 bestämde vi oss för att komma överens före valet och berätta det för alla väljare. Så de skulle veta vad de röstade på. Vi tycker det är schysstast, att vara öppen och ärlig med vad man vill. Nu har vi regerat i fyra år och berättar vad vi gjort och vad vi tänker göra om vi får förtroende från väljarna igen.   

Vi gör så det lönar sig att jobba.
Vi gör det enklare och billigare att skapa jobb.
Vi gör det enklare att komma tillbaka till jobb.
Vi gör så att fler kan bli lärlingar.

Vi tycker att alla ska vara fria att skapa sin egen framtid efter sina egna förutsättningar.

SKD

Varning för jobblöshet och hopplöshet med de rödgröna

onsdag, september 1st, 2010
Ökad skattebörda
Nedmontering av arbetslinjen
Bristande ansvar offentliga finanser
Många frågetecken
Negativa konsekvenser för svensk ekonomi

 Anders Borgs riskbedömning i detalj  DN  SVD   HD  SVD2

Hur naturligt som helst!

fredag, augusti 27th, 2010

Fler och fler inser vad alliansregeringen åstadkommit och under vilka förhållanden. Därför visar de sitt stöd för moderaterna och alliansen vid undersökningarna.
Finanskrisen drabbade Sverige så lite att folk inte verkar ha märkt av den. Anders Borg är numera en internationellt högt respekterad finansminister. Under tiden har man gjort det man lovade 2006.
Mer kvar i plånboken efter skatt. Kolla själv på www.jobbskatteavdrag.se
Stimulerat jobb och gjort det enklare och billigare att anställa.
Med de rödgrönas förslag under tiden skulle vi haft stora finansiella problem, staten hade ägt två bilfabriker samtidigt som de ansvariga smitit från sitt ansvar. Snacka om att vi skulle behövt ropa Upp till kamp emot kvalen!
Med ett uppriktigt, genuint och ärligt intresse av att hitta samhällsproblem och berätta vad vi vill göra åt dem vinner vi fler och fler sympatier – Hur naturligt som helst!
HD  SVD  SDS  DN